opc_loader

Bio, Eco en Fairtrade producten

Sinds 5 jaar zijn we actief om onze prestaties op het gebied van “eerlijke” en milieu vriendelijke producten verder te verbeteren. 

Wij produceren alles in het zuidoosten van China. Normaliter bezoeken wij eens per jaar de fabrieken waar we produceren. Het management van de fabrieken bezitten ons handboek met productie richtlijnen. 
Belangrijke uitgangspunten in dit handboek zijn:
- wij gebruiken alleen weefsels welke niet zijn gebleekt waardoor veel minder water nodig is tijdens het productie proces.
- de 100% katoenen zakjes testen wij op pesticiden en (zware) metalen.
- zakjes worden aan de binnenzijde afgewerkt met Flatlockstitching om losse draadjes te voorkomen. 
- voor onze cadeautassen en wijndozen gebruiken wij (massief) papier welke voor 60% bestaat uit gerecycled papier. Het matte- of glanslaminaat is een 100% gerecycled PE. 

Op het gebied van Bio-katoen, linnen en jute is het erg lastig overtuigend resultaat te boeken. Het is immers moeilijk te controleren van welke velden bijvoorbeeld het katoen exact afkomstig is. Er zijn certificaten van Bio-katoen te koop maar dat vinden wij geen overtuigend bewijs. 

De fabrieken waar wij produceren hebben hun administratie m.b.t. de leeftijd van de medewerker, uurloon, werktijden prima op orde.
Orde, netheid en arbeidsomstandigheden hebben onze volle aandacht. Recent heeft de fabriek, op aandringen van ons, bijvoorbeeld een afzuiginstallatie aangeschaft om de “vezeldeeltjes” welke bij de productie van jute zakjes vrijkomen af te voeren.

Meer weten? Belt u ons dan op (06) 27130180. Of stuur een e-mail naar:   info@bagsandboxes.nl